D.O. SAIMAA -alkuperämerkki

posted in: Uncategorized | 0

D.O. Saimaa -alkuperämerkki- Temolan Viinitila ensimmäisten joukossa!

Tilaviinien Aatelia, Temolan Viinitila, Do-Saimaa, Puumala, Niinisaari, Maijastiina, Emilia, Niiniviini, Vilhelmiina, tilaviini kuohuviini,siideri, viinitupa, viinimyymälä

 

Kahdeksan Saimaan alueella laadukkaita elintarvikkeita tuottavaa ja jalostavaa yritystä on saanut oikeuden käyttää D.O. Saimaa -alkuperämerkintää.

Lyhenne D.O. tulee englanninkielisistä sanoista Designation of Origin. Alkuperämerkki kertoo kuluttajille, ravintoloitsijoille ja kauppiaille, että tuote tai raaka-aine on valmistettu tietyllä maantieteellisellä alueella, korkeita laatukriteerejä noudattaen. D.O.-merkityt ruokatuotteet ovat saavuttaneet suurta suosiota erityisesti Etelä-ja Keski-Euroopassa.

Alkuperämerkittyjen tuotteiden kriteereihin kuuluu alueellisuuden lisäksi korkeiden laatuvaatimusten täyttyminen läpi koko tuotantoketjun. Toinen merkittävä vaatimus on vastuullinen toimintatapa. Alkuperämerkityn tuotteen vastuullisuutta punnitaan paitsi ympäristön ja kestävän kehityksen, myös yhteiskuntavastuun näkökulmasta.

Designation of Origin ilmentää myös alueensa kulttuuria. Merkki korostaa tuotteen tai raaka-aineen taustalla vaikuttavan ruoka- ja kulttuuriperimän omaleimaisuutta. Tämä kriteeri tukee perinnön välittämistä tuleville sukupolville ja lisää tuotteiden kiinnostavuutta raaka-aine- ja tuotetietoisten kuluttajien keskuudessa.

Lähde: http://www.dosaimaa.fi/

Linkki tiedotteeseen: Etelä-Savo toi D.O. -alkuperämerkinnät Suomeen