Temolan Viinitilan tuotteet – Tilaviinit, liköörit ja tisleet

Temolan Viinitila tuottaa parhaista suomalaisista raaka-aineista korkealaatuisia, palkittuja tilaviinejä, liköörejä, siideriä ja tislettä. Viinimyymälässä voit ostaa tilaviinejämme pulloittain. Tuotteita anniskellaan viinituvassa, jossa on asiakaspaikkoja 35 henkilölle. Ryhmille järjestetään viinimaistoja sopimuksen mukaan.

Viinitilan tuotteet valmistetaan herukoista, vadelmista, omenoista ja puolukoista. Punaisten viinien raaka-aineet saadaan omalta tilalta, vadelma hankitaan tarpeen mukaan muilta viljelijöiltä. Kaikki tilan marjat kasvatetaan ilman kemiallisia lannoitteita tai torjunta-aineita.

 

Temolan viinit saivat vuonna 2005 Suomessa käyttöönotetun laatusertifikaatin. Perustamisvuodesta 2004 lähtien ovat kaikki Temolan Viinitilan viinierät palkittu joka vuosi Suomen Vuoden Tilaviinikilpailussa.

Parhaiten on menestynyt Niiniviini, makea mustaherukkaviini. Suomen Tilaviini -kilpailussa Niiniviini on valittu vuoden Tilaviiniksi 2008 ja 2016.

Niiniviini ylsi kultapisteille 2016. Voittanutta ja ainoaa kultamitalipisteille yltänyttä Niiniviiniä luonnehdittiin seuraavasti: ulkonäkö kiiltävä nuorekas purppurainen, tuoksu kypsä hapokas, lajityypillinen, kuivattu luumu. Intensiivinen flavori, kirpeä pirskahteleva polte, hieman särmikäs, mutta täyteläinen. Kokonaisvaikutelmaltaan tasapainoinen eikä liian makea jälkiruokaviini, jota on helppo yhdistellä.

Hopeaa ovat saaneet:

  • Maijastiina, perinteisellä pullokäymismenetelmällä valmistettu vadelmakuohuviini, joka on voittanut 3 kertaa sarjan ”method classic”.
  • Saimaan Seireeni, puolikuiva valkoherukkakuohuviini
  • Santeri, kuiva valkoherukkaviini
  • Selema, puolimakea valkoherukkaviini
  • Liehtalan Jallu, puolikuiva puna/musta herukkaviini
  • Niiniviini, makea mustaherukkaviini
  • Saimaan Siideri, puolikuiva aito omenasiideri

 

Punaviinit

Tällä hetkellä Temolan Viinitilan punaviinivalikoimassa on laadukasta mustaherukasta valmistettua marjaviiniä. Punaviineihin käytetään ainoastaan omalla viinitilalla kasvatettuja marjoja.

 

 

Niiniviini -punaviini

Niiniviini

Suomen Tilaviinikilpailujen voittaja 2008 ja 2016

Makea mustaherukkaviini,
sopivaa nautittavaa jälkiruokien kanssa sekä oivallinen juusto- ja seurusteluviini.

20 €/0,75 l plo

 

 

 

[/hcolumns]

 

Kuohuviinit

Maijastiina-kuohuviiniMaijastiina

Voittanut Suomen Tilaviinikilpailuissa jo 3 kertaa sarjan ”method classic”.

Kuiva (brut) kuivahko (sec) ja makea (doux) perinteisellä menetelmällä valmistettu vadelmakuohuviini. Sopii juhla- ja seurustelujuomaksi sekä aperitiiviksi.

32 €/0,75 l plo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liköörit

Liköörejä myydään annoksittain viinituvassa.

Puolukkalikööri on mainio seurustelujuoma ja sopii myös jälkiruokien kanssa.

 

 

Puolukkalikööri