D.O. Saimaa -alkuperämerkki – Temolan Viinitila ensimmäisten joukossa!

Tilaviinien Aatelia, Temolan Viinitila, Do-Saimaa, Puumala, Niinisaari, Maijastiina, Emilia, Niiniviini, Vilhelmiina, tilaviini kuohuviini,siideri, viinitupa, viinimyymälä

D.O. Saimaa -alkuperämerkki on myönnetty Temolan Viinitilan seuraaville tuotteille marraskuussa 2016:

Punaviinit: Liehtalan Jallu ja Niiniviini
Valkoviinit: Santeri ja Selema
Kuohuviinit: Maijastiina, Vilhelmiina ja Emilia
Helmeilevät viinit: Saimaan Seireeni

Tiedote: Etelä-Savo toi D.O.-alkuperäismerkinnät Suomeen

D.O. Saimaa -alkuperämerkki – Temolan Viinitila Puumalasta ensimmäisten joukossa. Kahdeksan Saimaan alueella laadukkaita elintarvikkeita tuottavaa ja jalostavaa yritystä on saanut oikeuden käyttää D.O. Saimaa -alkuperämerkintää.

Lyhenne D.O. tulee englanninkielisistä sanoista Designation of Origin. Alkuperämerkki kertoo kuluttajille, ravintoloitsijoille ja kauppiaille, että tuote tai raaka-aine on valmistettu tietyllä maantieteellisellä alueella, korkeita laatukriteerejä noudattaen. D.O.-merkityt ruokatuotteet ovat saavuttaneet suurta suosiota erityisesti Etelä-ja Keski-Euroopassa.

Alkuperämerkittyjen tuotteiden kriteereihin kuuluu alueellisuuden lisäksi korkeiden laatuvaatimusten täyttyminen läpi koko tuotantoketjun. Toinen merkittävä vaatimus on vastuullinen toimintatapa. Alkuperämerkityn tuotteen vastuullisuutta punnitaan paitsi ympäristön ja kestävän kehityksen, myös yhteiskuntavastuun näkökulmasta.

Designation of Origin ilmentää myös alueensa kulttuuria. Merkki korostaa tuotteen tai raaka-aineen taustalla vaikuttavan ruoka- ja kulttuuriperimän omaleimaisuutta. Tämä kriteeri tukee perinnön välittämistä tuleville sukupolville ja lisää tuotteiden kiinnostavuutta raaka-aine- ja tuotetietoisten kuluttajien keskuudessa.

Ylpeyttä hyvin tehdystä työstä

D.O. Saimaa -tuottajia yhdistää halu tuottaa ruokaa ja juomaa laadukkaasti ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Tutustu tuottajien tarinoihin.

Designation of Origin Saimaa – 100% hyvää Saimaan seudulta

D.O. Saimaa on Suomen ensimmäinen, alueellinen alkuperä- ja laatumerkki. Merkin sloganissa mainittu hyvä tarkoittaa paitsi korkeaa laatua, myös positiivista vaikutusta ympäristöön, kulttuuriin, alueen elinvoimaisuuteen ja yhteiskuntaan. D.O. Saimaa -merkittyjä tuotteita tai raaka-aineita käyttävät kuluttajat, ravintolat ja jälleenmyyjät tietävät tekevänsä hyvän, eettisen ja vastuullisen valinnan.

Saimaa lukeutuu Suomen kansainvälisesti tunnetuimpiin ja arvostetuimpiin brändeihin. D.O. Saimaa –merkki tuotteessa viestii niin kansainvälisille matkailijoille kuin paikallisille kuluttajillekin tuotteen olevan Saimaalta kotoisin, laadukas ja puhdas.

D: O. Saimaa aluerajaus
D.O. Saimaa aluerajaus

Alkuperämerkki tuo lisäarvoa

Sekä suomalaisten että maassa vierailevien kansainvälisten turistien kiinnostus ruoan alkuperää kohtaan kasvaa jatkuvasti. Luotettava tieto tuotteen alkuperästä ja valmistusprosessista on yhä merkittävämpi tekijä ostopäätöstä tehtäessä. D.O. Saimaa -merkintä kertoo kuluttajille missä ja miten tuote tai raaka-aine on valmistettu. D.O. Saimaa –tuotteiden tuotantoketju on helposti jäljitettavissä.

Saimaan puhtaita makuja arvostavat myös ammattilaiset seudulta

D.O. Saimaa -tuotteita käyttävät ravintolat arvostavat raaka-aineissaan alkuperää, puhtautta ja korkeaa laatua.

Tekstin lähde: http://www.dosaimaa.fi/